5 Nisan 2010 Pazartesi

Sakura'nın anlamı

Narutodan tanıdığımız Sakura'nın isminin anlamının kiraz çiçeği olduğunu biliyor muydnuz? Aslına bakarsanız bende bilmiyorum öyle dolaşırken sakura şenliği diye bir haber gördüm ordan öğrendim. isterseniz hikayesi neymiş bu sakuranın öğrenelim:

İlkbahar Japonya'nın en çok beğenilen sembollerinden biridir. Sakura (kiraz çiçekleri) Mart ayı sonunda açmakta ve Nisan ayı boyunca özellikle Kyushu bölgesinde muhteşem manzaraların oluşmasını sağlamaktadır. Daha sonra hanami (çiçek sergileri) dönemi gelir ve binlerce insan bu festivallere katılarak sergilenen çiçekleri ilgiyle izlerler. Hamami geleneği Heian döneminden beri (794~1185) mevcuttur ve Japonların ne kadar doğayla iç içe olduklarının en önemli kanıtlarından biridir. Yetiştirilen çiçeklerin kısa zamanda kaybolan muhteşem görüntüleri insanlara dünya yaşamının ne kadar fani olduğunu hatırlatmaktadır.
Günümüzde bu gelenek genellikle Sakura (Kiraz) ağaçlarının pembe çiçeklerinin altında yapılan piknikler ile kutlanır.
Gündüzleri sıcak ve nemli olduğundan genelde geceleri tercih edilir.
Sakuraların en güzel olduğu ünlü piknik yerlerine yer kapmak amacı ile daha sabahtan itibaren, iş yerlerinden veya diğer topluluklardan nöbetçiler görmeniz mümkündür.
Akşam olduğunda bu piknik yerlerinde ızgaralar ve diğer yemekler yapılarak sake içilir. Genelde bu yerler akşamları özel olarak ışıklandırıldığından Sakura çiçekleri harikulade manzaralar oluşturular.

4 yorum:

Alara_usagi dedi ki...

Sakuranın anlamını yazdığın iyi olmuş . Kendisi favori karakterlerimden biridir . Hoş gerçi anlamını 2 yıldır biliyordum ama olsun :D
Eline sağlık yazmışsın o kadar .3

Microp dedi ki...

Bende dolaşırken buldum :)

Akain dedi ki...

Bende biliyordum. Hatta çok severim Sakura çiçeklerini kurutup sakladığım bile var :D (Şöyle bir şey duydum doğrumu bilmiyorum sakura yaprağından dilek bile tutuluyor. *-* )

AirAnka dedi ki...

Sakuralar Japon toplumunu anlatan en güzel simgelerden biridir.Ayrıca bunların açılmasını izlemek de ayrı bi önemlidir ki , sırf bu eylemi tanımlamak için "Hanami" kelimesini üretmişler.
(Slam Dunk'ın ana karakteri Sakuragi Hanamichi, isminin çıkışı da bu şekildedir.)