31 Mart 2010 Çarşamba

2010 Japon yılı- Logo

“2010 Türkiye'de Japonya Yılı” Logo ve Slogan Yarışması
Logo Kategorisi Sonucu

“2010 Türkiye'de Japonya Yılı” Logo ve Slogan Yarışması'na Türkiye ve Japonya'dan çok sayıda başvuran olmuştur. Başvuru sahiplerine ilgilerinden dolayı içten teşekkürlerimizi sunarız.

Yarışmaya başvuran eserlerin tümü çok başarılı ve etkileyici olmakla birlikte Japonya Yılı Yürütme Kurulu ve 2010 Türkiye'de Japonya Yılı Sekreterliği'nce titizlikle gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda, logo kategorisinde Tokyo'da ikamet eden Tooru NORITOMI'nin (30 yaşında, tasarımcı) aşağıda görülen eseri seçilmiştir.



Bu logo, “2010 yılı”nı ifade eden 2010 sayısını Japon ve Türk bayraklarındaki sembollerle birleştiren biçimde tasarlanmıştır. Ayrıca “21” sayısı, 21. yüzyılda iki ülkenin dostluk ilişkilerini tasvir etmektedir.

Logo ve Slogan yarışmasına katılan herkese içten teşekkürlerimizi sunar, bundan böyle de “2010 Türkiye'de Japonya Yılı”na aktif katılımınızı bekleriz.



“2010 Türkiye'de Japonya Yılı” Sloganı

“2010 Türkiye'de Japonya Yılı” resmi sloganı “Türkiye ile Japonya, şimdi daha da yakın.“ olarak belirlenmiştir.

Bu slogan, hâlihazırda aralarında dostluk ilişkisi bulunan Türkiye ve Japonya'nın, “Japonya Yılı”nı fırsat bilerek, aralarındaki mesafeyi daha da yakınlaştırabilecekleri yönündeki niyetlerini ifade etmektedir.

Bu slogan bundan böyle, logo ile birlikte, Japonya ve Türkiye'de “Japonya Yılı” tanıtımlarında kullanılacaktır.

Japonya2010.org